fbpx

Refurbished.

Wat is refurbished?

Refurbished smartphones of Tablets zijn al eens gebruikt, maar voor de verkoop eerst zorgvuldig opgeknapt en opgepoetst. De toestellen worden gereviseerd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Daarbij kun je denken aan een gloednieuwe accu of een nieuw scherm.

De Engelse term refurbished laat zich in het Nederlands omschrijven als ‘gerenoveerd’. Deze definitie vertelt eigenlijk al waar refurbished voor staat.

Refurbished is dan ook niet hetzelfde als tweedehands. Omdat refurbished apparaten op belangrijke punten worden nagekeken en opgeknapt, ligt de kwaliteit dichter in de buurt van een nieuw product dan de gemiddelde tweedehands smartphone. Ook krijg je bij een refurbished telefoon doorgaans 12 maanden garantie, wat niet het geval is als je deze tweedehands koopt.

Het schoonmaken en opknappen van deze smartphones gaat vaak verder dan het schoonmaken van het scherm. Refurbished smartphones zijn bijvoorbeeld voorzien van een nieuw glasplaatje, of bevatten nieuwe onderdelen die defect materiaal vervangen. Het kan dus best dat een refurbished iPhone in het verleden is teruggebracht omdat de accu het niet meer deed, waarna hij een tweede leven krijgt met een gloednieuw exemplaar.Refurbished Laptop?

De definitie van refurbished is het schoonmaken, opfrissen en renoveren van een product. Letterlijk vertaald vanuit het engels is de betekenis ‘oppoetsen’. Refurbished laptops zijn laptops die retour zijn gekomen om diverse redenen. Denk daarbij aan laptops die verkeerd zijn besteld, retour gekomen zijn binnen de zichttermijn of retour gekomen zijn vanwege een klein technisch mankement of inruilprogramma.

De laptops die retour zijn gekomen mogen niet meer als nieuw verkocht worden maar zijn eigenlijk wel zo goed als nieuw. Voor de fabrikant is het dan aantrekkelijk om de laptop geheel na te kijken. Ze ondergaan een rigoreus refurbishment proces om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Ze worden schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. Aan het eind van het proces rolt er een goed product van de band (misschien met wat krasjes) dat gedekt wordt met een (beperkte) garantie van een jaar. Het voordeel van een refurbished laptop is de hoge korting die de fabrikant berekend. Soms loopt de korting op tot wel 60% in vergelijking met de nieuwprijs.

Voordelen refusbished laptops

  • Extra voordelig
  • Extra gecontroleerd op mankementen door de fabrikant

Nadelen refurbished laptops

  • Er zouden kleine krasjes zichtbaar kunnen zijn (max. 2)
  • Sommige modellen zijn beperkt leverbaar

Het aanbod gereviseerde artikelen is over het algemeen beperkt. Hierin zijn wij afhankelijk van wat de fabrikant in omloop heeft. We raden u daarom aan om snel te reageren wanneer u een artikel ziet dat u wilt hebben. Dit voorkomt eventuele teleurstellingen. Artikelen welke vandaag nog voldoende op voorraad zijn kunnen morgen allemaal verkocht zijn.

 

 

Share this post